BADYÁN CELÝ
Badyán je známý svým charakteristickým hvězdicovým tvarem, proto se mu ve starých kuchařkách říká hvězdičkové koření. Jsou to sušené plody badyáníku pravého, který roste v jihovýchodní Asii, kde tvoří celé lesy a sklízí se až třikrát ročně. Vůní připomíná anýz, ale je intenzivnější a těžší, s pálivou chutí. Tradičně se používá v čínské kuchyni, zatímco v české kuchyni je oblíbený v vánočním pečivu, pernících, povidlech a ovocných polévkách. Celý badyán se přidává do kompotů, kečupů a dalších pokrmů, kde se vaří s ovocem a před podáváním se odstraní. Díky své výrazné vůni se také používá k dekoraci a provonění domácnosti.

Dárek zdarma
Ke každé objednávce dostanete něco navíc.

Perníčky balíme pečlivě
ale pokud se přeci jen něco poškodí, bez protahování pošleme nové.